15:00

Sundborns GoIF

Referat: Hulåns IF - Sundborns GoIF

Oavgjort i Hulån

Det blev delad pott i dagens bortamatch för Sundborns GoIF mot Hulåns IF i en spelmässigt svängig match som kunde ha slutat lite hur som helst. Hulån tar ledningen i den 18:e minuten, en ledning som utjämnades av Raid Ibrahim med halvtimmen spelad. Fler mål blev det inte även om båda lagen hade fina chanser att avgöra matchen där Daniel Killgren var sist ut med sin lobb i ribban när bara sekunder återstod av matchen. Slutresultat 1-1 (1-1).

Topp 3 är nu säkrat. Kampen om 2:a-platsen står mellan GoIF och Romme Krona där GoIF försatt sig i en bra position inför kommande söndags slutomgång då de möter Smedjebackens FK hemma på Sundens IP kl 14:00. Samtidigt möter Romme de redan klara seriesegrarna Nyhammar hemma på Tunets IP i Borlänge.

Inför sista omgången ligger Sundborn 2:a i tabellen med 30 inspelade poäng medan 3:an Romme skrapat ihop 27 poäng. Vad gäller målskillnaden har Sundborn ett övertag gentemot Romme med 6 plusmål. En spännande avslutning att vänta!

Dagens match är jämn sett till antal målchanser även om Sundborn har ett visst övertag i bollinnehavet. Matchinledningen är inte bortalaget alls nöjda med då de är ofokuserade och spelar alldeles för slarvigt. Laget är för långsamt i de defensiva omställningarna vilket är Hulåns nyckel till att skapa offensivt i matchen. Hemmalagets ledningsmål sker när sundbornsspelarna står och sover på en snabbt igångsatt vänsterhörna där en hulånspelare ostört tillåts lyfta in en boll framför Sundborns mål som en omarkerad lagkamrat axlar (?) vidare in i bortre krysset. I mitten av halvleken förbättrar gästerna sitt spel och börjar skapa fler chanser. De får till en något turlig kvittering då August Enarsson Bernards inlägg från vänsterkanten studsar över bortre försvararen och når fram till Raid Ibrahim på bortre ytan som kan ta emot och stänka dit en låg vrist invid bortre stolpen. Marcus Damberg är mycket nära ett ledningsmål kort därpå men likaläge i paus.

2:a halvlek är svängig. Hulån kontrar som förväntat direkt de vinner boll lågt samtidigt som GoIF alltför ofta gör detsamma när de vinner boll. Matchen blir sönderryckt och Sundborn tappar både positioner och bollinnehav samtidigt som båda lagen får jobba mycket upp och ner i banan. Det blir hål i båda försvaren och det är smått otroligt att halvleken blir mållös med tanke på de lägen som lagen skapar.

Sundborn tar dock 1 viktig poäng i en svårspelad match mot ett krigande hemmalag vilken skänker laget en del trygghet inför slutomgången.